søndag 12. september 2010

Engler og kongehus

Norges prinsesse Märtha Louise sa i et intervju til Stavanger Aftenblad følgende tidligere denne uken:

"- Det er ikke vanskelig å komme i kontakt med de døde heller, på samme måte som med englene. Også den kontakten kan vi opprette når som helst, når vi ønsker det."

Det at prinsesse Märtha Louise tror at det flakser engler rundt omkring absolutt alle (jfr. boken "Møt din skytsengel") og at det er lett å ta kontakt med tipp- tippoldemødre og andre avdøde slektninger når det måtte passe seg; det er helt ok hadde det ikke vært for en liten detalj: Man omtaler dette kvinnemennesket med "prinsesse" foran navnet. Hadde denne konen til Ari Behn frasagt seg prinsessetittelen og kun uttalt seg som en privatperson som Märtha Louise Behn (eller Haraldsdatter hvis hun vil) så ville hverken jeg eller andre kritikere sagt noe som helst. Men problemet er at prinsessen blander sine roller og opptrer i det ene øyeblikket som Hennes Kongelige Høyhet Prinsesse Märtha Louise, og i neste øyeblikk som Engleskolen Astartes rektor Märtha Louise. Dette er svært uheldig.

Kongehuset, som en gang var et flott og samlende symbol for hele landet, er i dag blitt degenerert til babling om skytsengler, lysfontener, smisking med kultur- og næringsministre og et altfor tydelig overforbruk av kongepjoltere.

Det er på høy tid at Norge stakk fingeren i jorden og innså at kongehusenes tid er forbi, ga Harald Olavsson og hans kone en solid pensjon og etablerte Norge som republikk.

Som demagogen sier: Nok er nok.

Norway's Coat of Arms

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar