mandag 3. oktober 2011

Lemlestelse

Det har kommet meg for øret at vår kjære regjering har gått inn for å "regulere" lemlestelse av guttebarn slik at denne praksisen "sikres foretatt av fagkyndige". Det er helt forferdelig hvordan vi i dagens samfunn fremdeles ikke kan enes om svært enkle moralske konsepter. For eksempel trodde jeg vi kanskje kunne vært enige om at det å kutte av forhuden til spedbarn uten bedøvelse var galt. Men, neida, det ville jo vært diskriminerende overfor jøder og muslimer i Norge. Dakar. Tenke seg til at noen kunne få seg til å mene at det muligens burde vært slik at nevnte spedbarn burde få muligheten til selv å velge om de ville kutte vekk hele forhuden til sin penis når de var gamle nok. Fy så rasistisk å mene slikt! Respektløst!

Det er jo til å grine av, for så å spy av vemmelse.

Respekt er et ord som kastes rundt i den offentlige diskurs, særlig av de religiøse. De mener at alle fortjener respekt og at alle bør beskyttes mot støtende uttrykk. Man kan jo bli støtt av støtende uttrykk! For det første er det ingen som i utgangspunktet fortjener respekt. Respekt er noe man gjør seg fortjent til, det er ikke noe man innehar uten videre. For det andre er det ingen menneskerett å ikke bli fornærmet og støtt.

Så når jeg sier at foreldre som får sitt guttebarns penis' forhud skåret av uten bedøvelse er noen forbannede svin som kan ta respekten sin og dytte den langt opp i analen, ja da er jeg i min soleklare rett og de har bare å tåle det. Ikke at de leser denne bloggen, selvfølgelig. Men dere vet, sånn prinsipielt sett.

Ellers var jeg på tur her om dagen i det fine høstværet:

Norsk skog

Norsk solnedgang

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar