søndag 18. september 2011

Pushwagner, whisky- test og videokunst

I går hadde jeg gleden av å oppleve filmen Pushwagner på taket til Operabygget i Bjørvika. Hariton Pushwagner introduserte selv filmen, noe som var særdeles hyggelig ettersom Pushwagner selv (også kjent som Terje Brofos) begynner å dra alvorlig på årene (han er over 70 år gammel). Personlig syntes jeg Pushwagner er Norges mest interessante, om ikke mest fremragende, nålevende kunstner. Mye fordi livet hans lett kan betraktes som et stykke kunst i seg selv. Pushwagner har en egen hjemmeside som kan anbefales. Detaljer om dette finnes her:

http://www.pushwagner.no/

Jeg hadde bare med meg min mobiltelefon under filmfremvisningen og kan derfor ikke skilte med noen flotte fotografier eller filmsnutter. Men jeg fikk da rotet meg til å snikfilme Pushwagner i egen person etter hans korte introduksjon (Pushwagner er figuren helt til høyre som beveger seg):Etter filmen vandret jeg om min gode kamerat Lars Harald rundt på det flotte Operataket og tok noen bilder for moro skyld:

Lars sin skygge:

Lars' shadow

Thomas sin skygge:

Thomas' shadow

Noen kamerater fra jobben og jeg hadde vår høyst eksklusive private whisky festival på fredag, noe som endte med hard fyll etter konsumering av mange flasker gammel skotsk whisky og en god del øl. Jeg har en video hvor vi brenner det norske flagget (visstnok fordi flagget var ødelagt; og bortsett fra å klippe det opp er eneste lovlige måten å kvitte seg med det på brenning) samt et bilde av godvarene:

Åh, så avant garde vi er!


Men guhd hvor godt det smaker!
Photobucket

Til slutt ønsker å jeg pimpe Lars Haralds siste stykke videokunst; Down in the Valley:I morgen er det på nytt tid for en uke i Oblidor.

1 kommentar:

  1. jeg har ikke hørt om pushwagner :-\ burde jeg det?
    veldig kule skygge-bilder iallefall! :D

    og down in the valley var skikkelig Norges reklame, veldig pent :)

    SvarSlett