tirsdag 15. september 2015

Lokalvalget 2015 - rødt skifte

Høyresiden i norsk politikk er valgets store tapere, men jeg (ettersom jeg bor i Oslo) kommer til å fokusere på Oslo-resultatet. FrP har gjort sitt dårligste valg siden 1991 og i Oslo kan vi nå kun vise til 6 %. Ikke nok med det, men de røde partiene har sikret seg flertall (50,6%) takket være MDGs eksplosive popularitet og sjokkresultat på 8,8 %. Jeg, som politisk jounkie, har selvfølgelig sterke meninger om hva valgresultatet skyldes og jeg redegjør for dette her:


1. La oss først se på valgnederlaget til FrP. Hvordan kan FrP, som tross alt har levert gode resultater i regjering, som ikke har hatt noen skandaler de siste 5 årene og hvis ministre er de mest blankskurte noen har sett levere et så slett bystyre- og bydelsvalgresultat? Hovedgrunnen er FrPs førstekandidat, nestor Carl I. Hagen. I dette valget har han bommet fullstendig. I stedet for å vektlegge saker som Oslo-borgere bryr seg om (spesielt eiendomsskatt, ny E18 og bomringer), har Hagen utelukkende uttalet seg om rikspolitiske føringer for migrantene fra Afrika og Midt-Østen (også kjent som "Syria flyktninger"). Hvis han skulle uttalt seg om denne saken, burde han satt den inn i lokalpolitisk kontekst. For eksempel burde han gått hardt ut mot planene (som nå blir en realitet) om å opprette teltleir for migranter på Tøyen (ved siden av Munch-museet). Det må også sies at valgkampkomiteen til Oslo FrP har vært helt elendig. Hvor har avisinnleggene og profileringen vært? De eneste som har gjort en duganes jobb her er Aina Stenersen og Mathilde Fjeldstad, som begge er unge, karismatiske og synlige. Men det er ikke ungdomsstemmene FrP bør være mest fokusert på (selv om vi mistet enormt mange av dem også), men "kjernevelgeren". FrP er ikke et kvinnesaksparti, ikke et miljøparti og ikke et velferdsparti. Vi er et systemkritisk liberalkonservativt parti som har sitt grunnfjell i menn 30-65 år. Når ingen av lederne i partiet snakker om saker som appelerer til denne gruppen velger de enten AP, Høyre eller sofaen. Tre eksempler på hva FrP i Oslo burde har vektlagt langt mer:


a) Liberalisering av åpningstidene til utesteder. Hvis det er en by i Norge som sliter med at alle står i taxikø samtidig, så er det Oslo. Løsningen er selvsagt å ha en 24-timers by slik at folket sprer seg utover. Ikke bare hindrer vi vold, vi hindrer smuglersprit også. Denne viktige saken ble ikke nevnt og nå kommer MDG og SV til å sørge for at åpningstidene skrenkes inn til 01.00.


b) Eiendomsskatt. AP ga høyresiden en enorm gave med sløyfe på ved å gå til valg på eiendomsskatt. Hvorfor i _helvete_ ble ikke dette satt mer fokus på av FrP? Vi er det eneste partiet som virkelig mener noe med vårt engasjement mot skatter og avgifter, og her bommet Oslo FrP fullstendig. Vi burde ha kjørt denne saken langt, langt hardere. I stedet ble det masse babbel om eldreomsorg (veldig lite konkret), barnehager, tigging og Syria-saken.


c) Ny E18 vestover. Norges mest trafikerte vei er E18 mellom Oslo og Sandvika. Denne motorveien ble dimensjonert til biltrafikken på 70- tallet og har aldri blitt oppgradert. Det står ekstrem miljøskadelig (og psykisk skadelig) kø inn og ut av Oslo nesten døgnet rundt. Behovet for en ny E18 er skrikende. Bileiere ble lovet ny E18 mot at de skulle betale for ikke en, men TO bomringer inn til Oslo fra vest. Nå blir disse planene skrinlagt ettersom MDG, SV og Rødt har vært garantister mot ny E18. Her har alle høyrepartiene bommet fullstendig. Det er bokstavelig talt hundretusener av bilister som irriterer seg til hjerte- og karsykdommer daglig over den elendige forfatningen E18 er i, brorparten er menn, og de kunne vi fått mange stemmer fra hvis denne saken hadde vært høyere på dagsordenen.


2) Men ok, FrP tapte valget så det suste. Hva kan vi så forvente av det nye blodrøde styret i Oslo? Jo, ganske mye:
a) Eiendomsskatt allerede fra 2016. Alle eiere av bolig med ligningsverdi over 900 000kr får 0,3 % eiendomsskatt (altså minst tilsvarende en ny NRK- lisens). Dette angår overhodet ikke bare rikinger med villa, men for eksempel alle som har ny leilighet på Grünerløkka over 60kvm. Eiendomsskatten kommer så til å årlig øke til maksnivået på 0,7 % ila. tre år. Ligningsverdi-grunnlaget kommer til å frafalles til at absolutt _alle_ som eier leilighet, rekkehus eller hus kommer til å måtte betale denne trippelbeskatningen innen 2018. I tillegg vil alle bedrifter måtte ut med eiendomsskatt, noe som igjen vil medføre en kraftig økning i prisnivået i Oslo. Dette rammer alle, spesielt de med dårlig råd.


b) "Flyktningeleir" (egentlig migrantleir) bestående av telt ved siden av Munch-museet på Tøyen. Ettersom de røde vet at ikke-vestlige stemmer rødt med massivt, overveldende flertall; har de all interesse av å oversvømme med Oslo med ikke-vestlige migranter. Det blir fortetting i Groruddalen med påfølgende ghettofisering a-la Rosenholm i Sverige, det blir teltleir på Tøyen, det blir en massiv eksplosjon i vold, voldtekter, narkotikasalg og økt konfliktnivå mellom etniske nordmenn og muslimer.


c) Det blir kjønnssegregering i gymnastikkundervisningen. Dette er allerede innført i svømmeundervisningen på enkelte skoler med høy ikke-vestlig andel elever og vil nå bli innført i hele Oslo. Dette vil skade hele byen dramatisk, og våre barn og barnebarn vil forbanne denne generasjonen som ofret alt som heter likestilling og sunt samkvem mellom kjønnene på multikulturalismens alter.


d) Det blir innskrenket åpningstid på byen, slik SV har varslet, med maks åpningstid til klokken 01.00.


e) Det blir ingen ny E18, men det blir rushtidsavgift og økte satser i begge bomringene.

f) Det er faktisk fullt mulig at Oslo får Norges første muslimske ordfører, Shaoib Sultan. Jeg liker ikke religiøse ledere, jeg foretrekker at de er sekulære, og Sultan er tidligere leder av Islamsk Råd Norge. Han har tidligere uttalt at han er teologisk for dødsstraff for homofile (det er han fortsatt, selv om han _sekulært sett_ nå sier han er imot dødsstraff for homofile) og han representerer grønnkommunistene i MDG. Rasmus Hansson uttalte at Sultan representerer "hele Oslo", noe jeg overhodet ikke er enig i. Sultan representerer ikke meg. Jeg er ikke grønnkommunist, ikke MDG- sympatisør og hater all religion (spesielt Islam) med et brennende, intenst hat.


Jeg forstår virkelig ikke at Oslo-folk vil seg selv så vondt, men man får som kjent de lederne man fortjener.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar