mandag 31. desember 2012

2012

Nok et år har gått og i den anledning tenkte jeg å skrive litt om de tingene jeg mener utmerket seg i løpet av 2012. 

Nyhetsbildet: 

1 - Barack Obama ble gjenvalgt og Mitt Romney, sammen med USAs religiøse høyrefløy, tapte så det sang. En gledelig nyhet. 
2 - Skolemassakrer i USA. Det har vært mange skolemassakre, den verste en skolemassakre i Newport hvor 30 små barn ble brutalt slaktet ned. Gidder USA å gjøre noe med det, eller skylder de på at de ikke har tvungen bønn i skolen? Selvsagt sistnevnte. 
3 - Arbeiderpartiets grenseløse korrupsjon har blitt eksponert. Særlig Gahr Støre og Giske har måttet svare for seg, noe de selvsagt ikke har klart. Men blir det mistillit? Neida. Makten rår. 
4 - Anders Behring Breivk ble dømt til 21 års forvaring. Endelig kan vi komme oss videre etter et helt år med daglige 'nyheter' angående terrorhandlingene hans i 2011. 
5 - NASAs siste Marsrover, Curiosity, landet trygt på Mars og hele verden kan glede seg over stadig flottere bilder og nyheter fra vår nærmeste planetære nabo. 

Musikk:

1 - Seigmen holder episk nostalgisk konsert på Rockefeller i november.
2 - Susanne Sundfør leverer omtrent det eneste av anstendig norsk popmusikk i 2012
3 - Oslo Ess gir ut Verden på nakken, venner i ryggen. 
4 - Radio Rox går på lufta april 2012, eneste radiostasjonen i Norge dedikert til rock. 
5 - Kaizers ferdigstiller sin Violeta Violeta trilogi, noe de aldri burde ha gjort. Elendig popish-søppel. 

Film: 

1 - The Hobbit gis ut. Klarer å pisse på J.R.R. Tolkiens minne samtidig som den bæsjer på den episke LOTR trilogien. 
2 - Prometheus gis ut. Verste filmen i manns minne. Så jævlig at det er vanskelig å beskrive uten å slå i stykker møblement. 
3 - Kon Tiki, spillefilmen, gis ut. Beste norske filmen noensinne. Bedre enn Max Manus. 
4 - Den mest hypede filmen i verdenshistorien, Beasts of the Southern Wild, gis ut. 'Alle' gir den strålende kritikker og hyller den som årets film. Verste filmen laget på mange, mange år; nest etter Promotheus selvfølgelig.
5 - Argo gis ut. En solid thriller satt til slutten av 70- tallet. Bra regi, bra skuespill, spennende handling. Ingenting episk, men deilig å se godt filmhåndverk i et filmår preget av elendighet av episke proposjoner. 

Thomas:

1 - Gått ned 25 kilo :)
2 - Jogget over 600 km :)
3 - Ble kjent med Mia :)
4 - Har eskalert kunstmalerhobbyen :)
5 - Vært med på mye moro: Konserter i Oslo med Heidi, Bryllup til Katherine & Geir Harald, Bryllup til Jen & Rob i London, Festing i Stavanger og fine reiser til Riga og Barcelona :)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar