lørdag 11. august 2012

Drikke

Sitter her en fredagskveld og har kjøpt inn en del alkohol til konsumpsjon. Det er kaldt ute, så det å nyte all den gode drikken i en varm sommernatt (vi er fortsatt midt i august folkens!) er uaktuelt. Tenkte derfor å more meg selv ved å loggføre alkoholinntaket utover natten.

10. august 23:37
Har benket meg foran skrivebordet og datamaskinen. Nettopp spist ostesmørbrød med smeltet ost, åpnet den første flasken med 'Black Death' islandsk øl og laget meg kveldens første absinth (hadde ikke sukkerbiter, så kun kaldt vann og absinth). Teksten på den islandske ølflasken er rimelig episk: "Black Death - BEER - Drink in Peace". Smaksmessig er ølen helt ok, men ikke noe å rope ut sin evige kjærlighetserklæring til. Minner meget om mørkt, sterkt juleøl. Absinthen smaker, vel, absinth. Masse anis, fin grønnfarve, sterkt. Kontemplerer om jeg skal bruke litt tid, og dermed tjene litt ekstra penger, på min nylig anskaffede oversetterjobb; eller om jeg skal gi faen å bare se en haug YouTube videoer og bli fullere først. Legger merke til at Google- søkefeltet øverst til høyre i mitt Firefox browservindu har tatt vare på det siste jeg søkte opp på Google. Dette viser seg altså å ha vært 'assmuscle' (rumpemuskel). Jaja.

10. august 23:59
Chatter med en kompis som forteller meg om fusking. Fusking er visstnok en teknikk som gjør at folk kan hente ut bilder fra private online- fotoalbum og dermed publisere disse private bildene til det brede lag på internett. Kompisen jeg chatter med minner meg på hvilken HBO serie jeg lenge har ment å laste ned: The Newsroom. Strålende kritikker rund baut. Jeg gleder meg til en liten maratonvisning. Forhåpentligvis er det episke saker, hvis ikke blir jeg nødt til å leie noen horer og snorte mengder med kokain. Eller drikke litt mer vin og glo mer på YouTube og Reddit. Choices, choices.

11. august 00:48
Åpner den første vinflasken. 'La Chablisienne 2010, Petit Chablis, produce of France'. Skrukork. Jeg skjønner faen ikke hvorfor så mange vinprodusenter har sluttet med skikkelig vinkork. Ja, de sparer kanskje noen lusne Euro, men de taper sin sjel. Vinen lukter himmelsk. Sjelden jeg legger spesielt merke til hvordan vin lukter, men her grep aromaen nesen min med et mineralgrep. Nesten litt champagne- lukt. Nydelig, lett, frisk og tørr smak. Hvetegul farve. 'The Newsroom' kjører samtidig som jeg skriver dette. Innledningen var ok, litt klisjéaktig. Men likevel lovende.

11. august 01:08
'The Newsroom' har utviklet seg i en stygg retning. Bare minutter inn i den første episoden er det presentert en enorm kjærlighetshistorie som innlysende nok kommer til å definere store deler av hele serien. Serien har en hovedperson (mann) og de har tydeligvis fått det for seg at de må ha en kvinnelig hovedperson også. Hun er ekstremt pen (klisjé, jeg hater pene skuespillere) og (ugh) har en overdreven britisk aksent. Hvorfor kan ikke noen lage noen gode historier lengre? Hvorfor kan ikke noen lage en plotline som ikke går som følger: "Gutt møter jente. De liker hverandre. Problemer oppstår. Masse krangling og drama. Gutt og jente puler og er lykkelige. The fuckings end." ??

11. august 01:30
"The Newsroom" fortsetter med klisjeene sine. Amerika har en greie for tiden med ekstrempatriotisme. Her er uttrekk fra en monolog i 1. episode i serien: "We're coming to a tipping point, I know you know that. There's gonna a be a huge conversation. Is government an instrument for good or is it every man for himself? Is there something bigger we want to reach for, or is self interest our basic resting pulse?" Slik svart/hvit propaganda gjør veldig for meg. Særlig når den er akkompagnert av sentimental pianomusikk. Jeg mener, seriøst? Prøver virkelig serien å overbevise folk om at valget er mellom kollektivisme og anarki? Er Hollywood blitt så jævlig ødelagt? Spiser også en pakke med tortellini. Smaker utmerket med pastasaus.

11. august 01:39
Jeg åpner opp ølflaske numero dos. Denne gang en sikker vinner, 'Nøgne Ø - India Pale Ale'. Det viser seg at "The Newsroom" handler om en fiktiv nyhetskanal som dekker kontemporære historiske hendelser. Episode 1 handler om oljesølet i Mexico- gulfen i 2010. India Pale Ale (IPA) er jævlig digg.

11. august 02:06
Godt over halvveis i flasken med Petis-Chablis. Jeg kjenner at depresjoner og alt det andre jeg sliter med kommer snikende; men jeg skal prøve å holde det unna. "The Newsroom" er underholdende nok til å ha i bakgrunnen, men ikke engasjerende nok til å passivt la seg underholde av over lang tid. Kontemplerer å male litt.

11. august 02:34
Okay, hva faen er greia med amerikanske serier hvor alle snakker idiotisk raskt? Ingen snakker slik. Ingen. I arbeidslivet snakker folk med hverandre akkurat som ellers; ideen er ikke å overdøve den du snakker med (slik politikere gjerne gjør), men å formidle det du faktisk har å si på en måte som gjør at den du sier det til får det med seg. Jeg skjønner at produsentene ønsker å formidle at de som jobber i en landsdekkende nyhetskanal er stressede, men det å få alle til å snakke ekstremt raskt for å oppnå dette er billig, kjedelig og gjør at jeg ikke har lyst å se mer av serien.

11. august 03:03
Den siste dråpen av flasken med Petit-Chablis er helt oppi vinglasset. Det gjenstår en flaske øl og en flaske rødvin. Jeg er ikke på langt nær full nok til å forsvare hva alkoholen har kostet pengemessig. Kanskje når jeg et kritisk punkt hvor jeg bikker over fra lettere brisen til dritings, men jeg tviler. Heldigvis har jeg en liter med tequila og noen desiliter Riga Balzam hvis alt skulle skjære seg.

11. august 03:54
Jeg beklager, eller, jeg beklager jo ikke, men det er slik man uttaler seg om sine meninger i engelsktalende land. Og "The Newsroom" er en amerikansk serie, en engelsktalende serie. Jeg har nå forsøkt å se på tre fulle episoder av denne siste HBO serien som så mange kritikere har lovpriset. Det er umulig å komme til en annen konklusjon, slik jeg ser det, enn at denne serien er elendig. Hver eneste dialog, hver eneste lille minidrama og selve hovedplottet er farvet av politisk propaganda, av idétørke, av billige TV- triks og rett og slett en grunnleggende følelse av tristhet over at det Amerikanske Århundret er over.

11. august 04:17
Det jeg trenger er litt god musikk. Skulle gjerne hatt litt godt selskap også, men det finnes faen ikke, så det får være greit med gode tunes og god drikke. Drikker 7,5 % Mikkeller dansk mikrobryggeri øl. Smaker sterkt, ikke noe ultrafantastisk slik de gir uttrykk for på merkelappen. Ølen heter "Beer Geek Breakfast", det passer jo bra ettersom klokken faen meg snart når halv fem. Jeg laster ned 'Oslo Ess' sitt album "Uleste bøker og utgåtte sko". Jeg liker å støtte artister jeg virkelig liker ved å laste ned eller kjøpe CD- ene deres. Alle vet at jeg kunne fått begge deler helt gratis takket være The Pirate Bay. Idet jeg skrev 'Bay' drakk jeg opp siste slumpen av 'Mikkeller' ølen. Igjen, veldig juleøl- smak. God, men ikke  noe som passer til noe særlig annet enn, vel, jul.

11. august: 05:18

Legger meg til å sove. Ikke på langt nær  ferdig.

Prolog:

Jaja, det ble ikke noe hardfyll, men en koselig liten drikkekveld likevel :-)

Fig.2

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar