mandag 28. februar 2011

Ytringsfrihet i Frankrike

Leser i Dagbladet at Diors sjefsdesigner har slengt med leppen og kommet med svært rasistiske og antisemittiske kommentarer til noen italienske jenter på en bar.

Dette er hva han sa:

"I love hitler. People like you would be dead. Your mothers, your forefathers, would all be fucking gassed."

Etter at de han fornærmet spurte om han hadde et problem, og hvor han kom fra svarte han følgende:

"With you. You're ugly" og (på hvor han var fra) "Your asshole".

Altså er denne John Galliano ikke verdens triveligste fyr. Faktisk fremstår han som en drittsekk av dimensjoner.

Men: Det er da for faen ikke noen grunn til å arrestere fyren, true ham med 6 måneder fengsel og ta fra ham jobben på bakgrunn av hva man sier (sier, sier, sier) i fylla! Herregud, sannsynligvis bare køddet han for å provosere. Og selv om han mente det, så bør det alltid være total og absolutt ytringsfrihet i alle verdens nasjoner. Det blir bare patetisk når en rettsstat går til juridisk angrep på noen på bakgrunn av hva de har snøvlet mens de har vært dritings på byen.

Skjerpings, Frankrike.

War Hero

2 kommentarer:

  1. blir litt drøyt om man blir arrestert for hva man sier ja... men forstår på en måte mer om han mister jobben siden han gir merket han jobber for dårlig publisitet.

    SvarSlett
  2. Hei!

    Ja, men Dior gjør jo seg selv bare en bjørnetjeneste siden de ved å sparke ham skaper en hel masse oppmerksomhet rundt en sak som tross alt kan kokes ned til at en fyr sa provoserende bullshit mens han var dritings.

    Selvfølgelig er Dior frie til å sparke hvem de vil, men hadde jeg vært arbeidsgiver hadde jeg bare latt saken dø en stille død. Alle vet at motebransjen er gjennomført nazi uansett (de dyrker jo frem "übermensch" som skal se helt umenneskelige ut) =P

    SvarSlett