fredag 8. oktober 2010

De fem beste coverlåtene jeg vet om

Min gode venninde Heidimuffin (besøk hennes engelsksproglige blogg på: http://heidimuffin.blogspot.com/) skrev for en tid tilbake et utmerket innlegg om sine yndlings-coverlåter. Jeg lovte å poste et lignende innlegg, og her er min liste:

5. Satyricon: I got Erection



Satyricon er det eneste black-metal bandet jeg liker. Turboneger pre- Hank von Helvetes edruskap (altså når han satte heroinsprøyter i øyet sitt) er fete saker. Miks, rør, ferdig klassiker.

4: Apocalytica - In the Hall of the Mountain King



Her er jeg enig med Heidi, dette er rett og slett en fantastisk versjon av den allerede fantastiske klassiske komposisjonen av Edvard Grieg. Den fanger det klassiske elementet (hovedsaklig celloer som det spilles på) samtidig som Apocalypticas heavy- metal sjel kommer godt til uttrykk; og slikt må man jo bare elske.


3. HIM: Wicked Game



Jeg er Verdens eldste HIM- fanboy, og HIM (His Infernal Majesty) sin tolkning av Chris Isaacs 80- talls klassiker er enestående. Ville Valos stemme er helt vilt fantastisk digg, og måten de spiller denne balladen ved å bruke gode, gammeldagse rocke-riff er som sjelebalsam for en emo-jævel som meg.


2. Johnny Cash: Hurt





NIN er (tusen takk til Heidi for å introdusere meg for geniet til godeste Herr Reznor) et vilt kult band. Johnny Cash er verdens desidert kuleste menneske gjennom tidende, muligens med unntak av Charles Bukowski og Marquis de Sade. Når man kombinerer de to oppstår det (unnskyld klisjeen) søt musikk.

1. Metallica: Whisky in the Jar



Hvis du ikke liker Metallica, da suger du eselpung. Og hvis du ikke liker irsk folkemusikk om whisky tolket av verdens ledende trash- metal band; ja da suger du råtten eselpung. Whisky in the Jar er uten tvil min absolutte favoritt-coverlåt.

1 kommentar:

  1. Jeg hadde ikke hørt Satyricon versjonen av "I got erection" før :-O Meget tøft :D

    og hvordan kunne jeg glemme whiskey in the jar? fail DDD:

    SvarSlett